Láska je na houby

Mykologie je moje velká životní láska.
Nepatřím ale mezi mykology, kteří zkoumají houby pod mikroskopem nebo vydrží dvě hodiny čekat na to správné sluníčko, aby udělali nejlepší fotku své vysněné houby. Obdivuju je, fandím jim, ale jsem se svými houbami nejraději v kuchyni. Mou touhou je naučit se poznávat co nejvíce druhů jedlých hub a pak pro každou z nich najít ten nejlepší recept. Houby mají tisíce vůní a chutí a pro každou z nich můžete najít jiný a chutnější způsob, jak ji sníst. A moc mě baví hledat způsoby, jak houby uchovat po několik měsíců v co nejlepší formě pro kuchyňské využití. A tak experimentuju. Houby udím, mléčně kvasím, paštikuju, dělám vývary a trestě. Mám za sebou stovky experimentů - úspěšných i neúspěšných.
A teď o tom všem píšu knížku. Bude v ní povídání o spoustě skvělých hub, které ještě neznáte, ale znát byste měli. Protože jsou prostě boží! A bude hlavně také o tom, co báječného s nimi můžete v kuchyni vymyslet.
Chcete-li sledovat vznik knížky se mnou nebo si jen tak o houbách hlavně v kuchyni povídat, tak jste tu správně!

1 komentář

Pro aktivaci účtu se , prosím, podívete se do svého emailu.
  • published this page 2022-11-26 14:34:03 +0100